maanantai 20. kesäkuuta 2016

Irtohypytystä maneesilla

Olen jo kauan suunnitellut, että joskus tässä viedään Marlie johonkin maneesille ja irtohypytetään sitä kunnolla. Tässä kerran aikaisemmin keväällä hypytettiinkin sitä jo vanhalla tallilla, mutta pohja meni aika pian laitumella huonoksi, kun samassa kohtaa koko ajan hypättiin. Lisäksi oli kamala homma itselleni hakea joka hypyn jälkeen hevonen toiselta puolelta laidunta takaisin seuraavaa hyppyä varten. Nyt onkin uudella tallilla helppo toteuttaa tämä, kun on maneesi tallilla, eikä hevosta tarvitse lähteä erikseen hevosta sellaiselle kuskaamaan ja maneesia omaan käyttöön vuokrailemaan.

Ollaan nyt kaksi kertaa hypätty irtona, viime viikolla ja tällä viikolla. Laitettiin heppa valmiiksi laitumella ja vietiin maneesiin, jossa se juoksenteli itsekseen sen aikaa, että saatiin esteet ja kuja kasattua. Hyvä kun se liikkuu ihan oma-alotteisesti, niin ei tarvitse sen enempää patistella sitä alkulämmittelyyn. Ekalla hyppykerralla alotettiin ihan puomien ylittämisellä ja nosteltiin sen jälkeen muutamaa ristikoksi. Kerran Marlie kaahasi yhdestä ristikosta läpi, sen jälkeen meni ihan hyvin.
Lopuksi nostettiin keskimmäinen pysty n. 80cm korkeuteen ja otettiin muut pois. Ensimmäisellä kerralla neiti veti puomin takajaloilla alas, ei siis nostanut jalkoja yhtään. Toisella kerralla menikin jo paremmin ja sen jälkeen mentiin vielä pieni miniristikko ja lopetettiin onnistuneeseen ja helppoon tehtävään.Ekalla kerralla piti muutaman kerran taluttaa Marlie puomien yli, koska se nyt vaan pelkää niitä ja kaikkea muuta mahdollista maan ja taivaan välillä. Muutaman kerran jälkeen se lähti jo itse juoksemaan kujalle, ja sai päästää riimusta irti. Toisella kerralla nostettiin korkeutta heti vähän enemmän, ja sillon hypättiinkin vaan yksittäistä estettä, koska olin laiska enkä jaksanut raahata enempää tolppia ja puomeja. Tällä toisella kertaa se vähän keskittyikin enemmän, eikä juoksennellut vaan läpi kaikesta.
Loppujen lopuksi kokeiltiin vähän isompaakin pystyä, korkeutta varmaan reilun metrin. Se meni yllättävän hyvin, vaikka paikka tulikin vähän huonosti. Toisen kerran hypytyksestä onkin videota alla, maneesissa ei kovin hyviä kuvia saa, jonka tuosta ylempää nyt jo huomaakin. Seuraavaksi kun joskus hypellään, tehdään varmaan enemmänkin sarjatehtäviä matalemmilla korkeuksilla ja jätetään nuo korkeushypyt vielä tulevaisuuteen.