keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Marlie muuttaa, ainakin hetkeksi

Istuskelin tyytyväisenä bussissa menossa tallille ja onnekseni joku mummeli sattui kysymään kuskilta miten bussivuorot kulkevat, kun koululaisilla alkaa kesäloma. Jaa kiva, yksi vuoro klo 12 päivällä, yksi joskus aikaisemmin aamulla. Vähän on vaikeeta keikkua yhden tai kahden mahdollisen vuoron varassa koko kesä, varsinkin jos meikäläistä siunataan vielä töillä. Silloin en pääsisi yhtenäkään päivänä viikossa tallille, ellen saisi hommattua joltain aina autokyytiä. Äkkiä kysely paikalliseen FB-hevosrinkiin ja sieltä löytyikin muutama todella kiva laidunpaikka heti kättelyssä.

Parhaimmaksi minulle osoittautui vain reilun 6km päässä kotoani oleva laidun, johon sisältyy vielä maneesin, kentän ja tallin tilojen käyttö laitumen lisäksi. Täydellistä. Pääsen sinne pyörällä, ihan mihin aikaan vaan itse ehdin tai haluan, ei tarvitse pomppia aikataulujen mukaan. Hevonen saa laiduntaa syksyyn asti yötä päivää ulkona kavereiden kanssa, mutta pääsen myös liikuttamaan sitä hyvissä olosuhteissa. Jes!
Toki harmittaa tosi paljon ylipäätään edes hetkeksi lähteä nykyiseltä tallilta koska siellä on niin kiva porukka ja hevoset. Tässä kohtaa on kuitenkin pakko ajatella myös sitä, että pääsen useammin käymään tallilla, ja pääsemme kunnon kentälle ja maneesiin harrastamaan. Nyt vaan toivotaan, että jos ei muut tulevaisuuden suunnitelmat ota tuulta siipien alle ja olemme vielä syksyllä Porissa, pääsisimme mahdollisesti takaisin samalle tallille taas talveksi. Uskon ja toivon, ettei meidän yhteiset Yyterin reissusuunnitelmat ja muut jutut kaadu tähän, vaikka hepat eri paikoissa onkin.

Kesäkuun alusta saa viedä hevosen uuteen paikkaan laiduntamaan, joten siirtäminen tapahtuu heti tällä viikolla kunhan saadaan aikataulut natsaamaan kyyditysten kanssa.
Oli muuten tosi kiva mennä tallille tänään kun hevosta ei ollut missään. Kiersin koko laitumen ja huutelin, yhtäkkiä kun viheltelin hetken niin aidan takaa metsästä tuli joku kauhealla ryminällä. Sieltähän se neiti juoksi häntä hulmuten ryteikössä, ja aivan täysillä. Olin jo varma että kohta sattuu ja joku jalka on katki, mutta sieltä se vaan pyyhälsi kaadetun aidan yli omalle puolellensa.
Oli kuulemma yön aikana myös narut katkottu Marlien tarhasta, olivat epäilleet että hirvi on taas koittanut tulla aidoista läpi mutta kyllä se taitaa nyt olla joku muu...
Parasta oli se, että Marlien pudonnut etukenkä oli laitettu takaisin jalkaan tunti ennen kuin menin tallille, no olihan se tunnin siellä jalassa ja ilmeisesti tällä hetkellä lepää taas jossain metsässä. Täytyy ilmeisesti ruveta pitään putseja etusissa kokoajan, ei kukaan niitä kenkiä jaksa tunnin välein kiinnittää, ja ilman kaviot kuluu liian nopeesti.


"Siis ihan yhtäkkiä vaan nämä tolpat kaatui tästä ja lankakin napsahti poikki! Varmaan tuulee liikaa.."