maanantai 20. maaliskuuta 2017

Uudet kuviot



Tänään käytiin tallilla muutaman kaverin kanssa ratsastelemassa ja kävin itsekin pikaisesti selässä. Marlie on saanut nyt tosi paljon liikuntaa melkein joka päivä uuden liikuttajan kanssa ja sen kyllä huomasi. Se oli niin energinen jo alussa, että oli vaikea saada sitä kävelemään rauhassa. Muutamien väistöjen jälkeen se hiukan rauhottui, mutta heti kun lyhennettin ohjia, se alkoi mennä peitsiä, minihidasta laukkaa ja kaikkea muuta siltä väliltä. Muutama kivan rauhallinen ravipätkäkin tuli alkuun, mutta sen jälkeen se alkoi painaa kädelle älyttömästi ja olisi mennyt vaan täysiä. Itse en pystynyt kun repeilemään vaan siellä selässä niin kuin viimesestä kuvasta näkyykin.

Seuraava pohdittava onkin mitä sille vaihdetaan hackamoren tilalle, koska senkin kanssa saa nykyään ottaa liian reilulla kädellä kiinni, ennen kuin se suostuu himmaamaan yhtään ja sen vuoksi toiselta puolelta alkaa karvat olla poissa. Kokeillaan varmaan nostaa poskiremmeistä hackamorea ylöspäin reijällä parilla, jos se auttaisi hiertymään ja sen jälkeen pitäisi alkaa miettimään uutta kuolainta. Tähän mennessä se on toiminut hackamorella ihan jees, mutta millä tahansa kuolaimella painaa kädelle sata kertaa enemmän kuin hackamorella. Ajattelin, että liikunta auttaisi sitä rauhoittumaan, mutta se on näköjään saanut siihen vaan lisää virtaa.


Marlie muuttaa 1.4 alkaen toiselle tallille. Itselläni lyhentyy tallimatka reilusti yli kaksikymmentä kilometriä, joka oli tällä hetkellä suurin syy siihen, että vaihdamme paikkaa. Muuten emme nykyiseltä tallilta vaihtaisi koskaan pois, mutta pitkän matkan kulkeminen alkaa monen vuoden jälkeen kyllästyttämään.
Uuden tallin valinnassa tämä kuulosti parhaimmalta paikalta pitkän ulkoiluajan, vapaan heinän ja mahtavien maastojen takia. Myös porukka uudella tallilla vaikuttaa mukavalta ja talli on sopivan pieni, en uskoisi Marlien viihtyvän isommassa paikassa. Siellä on yhteistarhaus tammoille ja ruunille omissa laumoissaan, kenttä ja puolen kilometrin matka Yyterin rantaan hevosten uimarannalle. Maastot Yyterissä päin ovat ihan mahtavia ratsastukseen ja autottomia, joten maastoilusta tulee varmasti kivaa. Pientä jännitystä aiheuttaa se miten se sopeutuu isompaan laumaan ja ettei tulisi mitään suurempia riitoja. Kesällä hepat pääsee ihan tallin vieressä olevalle kesälaitumelle 24/7.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti