keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Uusi hevonen ja muuta

Viimeisin postaus on julkaistu yli kuukausi sitten. Talvella ei pahemmin ole ollut kirjoiteltavaa, hevosta on päässyt liikuttamaan kelien puolesta välillä huonosti, motivaatio ja aiheet on nollassa ja jossain kohtaa työt veivät niin paljon aikaa viikoista, etten tallille edes kerinnyt. Nyt kun päivät pitenee ja aurinko alkaa lämmittämään, alkaa motivaatio taas hevosen liikutukseen ja kirjoitteluun palaamaan.

Tallille, jossa Marlie asuu, muutti hetki sitten uusi hevonen. Pyry ei kestänyt enää kovaa ravitreeniä ja sen tilalle tuli suomenhevostamma Tulisin. Tuli juoksee lauantaina Porin harjoitusraveissa, ja jos meno näyttää hyvältä, se ilmeisesti ilmoitetaan Lahden raveihin. Pihassa touhottaa nykyään myös jouluna saapunut koiranpentu Sisu.

Tulisin

Sisu


Marlie on liikkunut nyt paljon enemmän kärryjen edessä ja kiipesin sen selkään eilen ensimmäistä kertaa ollenkaan tämän vuoden puolella. Kärryiltä se on ihan mukava ajaa käyntiä, siinä se kulkee vapain ohjin ihan rennosti, mutta jos neidin päästää vauhtiin niin jarrut katoaa. Tutulla metsätiellä uskalsin luottaa siihen, että se pysähtyy tien loputtua automaattisesti niin kuin selästäkin ja päästin sen vauhtiin. Jarrutusmata pitenikin varmaan kilometrin, kun roikuin ohjissa jo pidemmän aikaa, mutta hevonen jatkoi matkaansa metsätieltä kotiinpäin niin lujaa kun pääsi. Vauhtia oli sen verran että matkalle kylvettiin yhdet silmälasit ja pipo :D

Eilen ratsastin kentällä puolisen tuntia, oli sen verran plussan puolella keli, että koeajamaan ostamani ratsastussaappaat. Marlie meni ihan kivasti, ravissa tietysti oli hätäinen ja koitti lähteä viemään, mutta se pysyy selästäkäsin hackamorella paljon paremmin käsissä, kuin kärryiltä suoralla nahkakuolaimella. Väistöt oikealle menee tosi hyvin ja melkein automaattisesti kun vähän näyttää apuja, mutta vasemmalle pyydettäessä se koittaa edelleen väistää väärään suuntaan, joten sitä täytyy harjoitella vielä.







Marlie söi mahahaavaan lääkekuurin kuukausi pari sitten, ja kuun alussa salmiakkikuurin. Käytös on muuttunut ainakin sen verran, että nyt se kulkee taas liinassa ja kentällä vapaana mielelläänja reippaasti. Liikunnan lisääminen saattaa myös vaikuttaa tähän. Viime vuoden puolella se ei suostunut kunnolla liikkumaan liinassa ja jos sen päästi kentälle vapaana juoksemaan, se meni yhteen päätyyn seisomaan ja potki vaan takajaloilla ja hyppi pystyyn, kun sitä koitti saada liikkeelle. Nyt se kulkee liinassa taas normaalisti käskyillä, mitä nyt välillä vähän kuumuu ja singahtelee mihin sattuu, ja vapaana kentällä se juoksi ihan innoissaan yhtenä pakkaspäivänä.


Mitattiin Marlie epävirallisesti joku päivä ja vajaa 170cm saatiin tulokseksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti