perjantai 12. helmikuuta 2016

Ruokinnasta

Marlien minulle tullessa se oli pikkuisen hoikassa kunnossa. Kun entiseltä omistajalta kyselin ruokintajuttuja, hevonen oli kuitenkin syönyt paljon ja monipuolisesti, joskin treenattu ja muutenkin liikutettu enemmän, kuin nyt.

Ensimmäisellä tallilla hevoset oli vapaalla heinällä, sen lisäksi Marlie sai kivennäisen. Energiaa tuntui olevan muutenkin jo ihan tarpeeksi. Kesäkuusta lähtien hevonen onkin asunut toisella tallilla. Kesällä hepat ulkoili laitumella vuorokauden ympäri, laidunruohon lisäksi sai tuoretta niitettyä ruohoa/heinää niin paljon, kun jaksoi syödä ja kauraa, sekä Racing Progressia kaurojen kanssa.


Heinäkuu 2015

Helmikuu 2016


Marlie on kokoajan ollut aika hoikassa kunnossa, kesällä se lihoi hiukan enemmän laitumella, mutta nyt talvella taas se on hoikistunut aika paljon. Talven alussa talvikarva oli jossain kohtaa vähän samean ja takkuisen näköistä, kun muiden karva kiilsi komeasti.  Kun hevonen laihtui, tallinomistaja lisäsi väkirehuihin kauran määrää. Karva on nyt paremman laatuista. Hevosta on kuitenkin liikutettu vajaa kuukausi tosi vähän ja tuntuu, että sillä on lenkeillä ihan liikaa energiaa. Se on muutenkin todella herkkä ja energinen tapaus, nyt tuntuu kuitenkin, että välillä istuu räjähdysvalmiin raketin päällä. Kaura ei siis ole tuonut massaa kauheasti enempää, mutta energiaa kyllä.

Tällä hetkellä ruokintaan kuuluu heinän lisäksi pellava ja magnesiumlisä. Nyt vauhdettiin kauran tilalle myös Racingin Peacemaker, näiden lisäksi saa vielä hiukan Progressia. Lisäksi karsinassa on iso suola -ja kivennäiskivi, joka oli ainakin muutamassa päivässä jo maistunut. Lisäksi ajattelin
Toivotaan, että kauran pois jättäminen rauhottaisi hieman neitiä.