tiistai 25. huhtikuuta 2017

Jalkavaivoja ja takatalvi

Tulin hetki sitten aamutallista kotiin ja tällä hetkellä ulkona tuulee ja sataa lunta kaatamalla, kun vielä eilen paistoi aurinko ja autossa meinasi paistua ilman ilmastointia. Onneksi ilma oli jo aamulla seitsemän maissa melkein yhtä kamala, joten kaikille hevosille tuli laitettua loimet päälle, eikä nyt tarvitse lähteä uudestaan niitä enää loimittamaan.


 Noin reilu viikko sitten tammat olivat kinastelleet keskenään tarhassa ja lankoja oli katki ja tolppa maassa. Marliella näytti olevan polvessa vain pieni haava, mutta polvi turposikin aika pahasti ja oli kuuma. Haavat ei olleet pahoja, mutta polvi oli saanut kunnon tärähdyksen ilmeisesti jonkun potkusta. Hevonen ei onneksi ontunut, joten en heti soittanut eläinlääkärille. Kylmäsin jalkaa pari kertaa päivässä ja viime keskiviikkona se yhtäkkiä näytti menevän vain huonommaksi.
Koitin hiukan liinassa katsoa, ontuuko Marlie. Se käveli ihan reippaasti ja normaalisti, mutta ei ravannut mielellään kuin pari askelta.
Olin soittamassa jo eläinlääkäriä paikalle katsomaan jalkaa, mutta samana iltana se oli ihmeen kaupalla laskenut todella paljon ja ei kuumottanut enää lainkaan. Nyt se on melkein jo normaali ja eilen juoksuttelin hiukan liinassa ja ravikin näytti jo ihan normaalilta. Säikahdyksellä onneksi siis vain selvittiin tällä kertaa.Tämän takia meillä on ratsastus ja muu liikunta ollut tauolla jonkun aikaa ja nyt vasta pikkuhiljaa aletaan taas liikuttelemaan normaalisti. En tiedä onko vapaat keränneet energiaa, vai onko aamun kauralitra taas sekoittanut päätä, mutta eilen oli neiti ainakin ihan täpinöissä ja puhalteli kaikelle "pelottavalle" ja säikkyi ihan olemattomia.