tiistai 27. syyskuuta 2016

Syksyistä puuhaa

Täällä on jo useamman viikon ollut tosi hienot ilmat, lähes joka päivä on aurinko paistanut ainakin jossain kohtaa päivää. Näistä keleistä ollaan kyllä nautittu paljon. Ollaan käyty erilaisilla maastolenkeillä ja menty aika paljon kentällä. Olen päässyt myös viikonloppuisin tallille ja yöpynyt siellä, joten Marlie on saanut enemmän liikuntaa. Se on muutenkin muuttunut tosi paljon. En tiedä johtuuko se siitä että se on vielä yötä päivää ulkona, onko kyse ruokinnasta vai lisääntyneestä liikunnasta. Joka tapauksessa se on ollut nyt tosi kiva käsitellä, ylimääräinen säikkyminen ja säpsähtely on aika pientä maastossa ja se menee tosi nätisti ratsastaessa. Nyt on jopa uskaltanut päästää lapsia selkään ja menemään kentällä ilman talutusta ja Marlie tekee kaiken mitä pyydetään väistöistä lähtien vaikka kuskilla ei jalat ylitä edes satulansiipiä.
Ratsastaessa Marlie on ollut tosi kiva. Maastossa kotiin päin kääntyessä se on vielä reipas ja koittaa välillä päästä raville itsekseen mutta rauhottaa aika äkkiä kun ei anna periksi ja laittaa vaan kävelemään. Sitten kun se oppii olemaan kiirehtimättä niin aletaan ottaan vauhtia enemmän kotiinkin päin tullessa. Kentällä se on ravannut tosi kivasti ja suht rauhallisesti, välillä vähän saattaa vauhti nousta ja eilen taisi ihan pikkusen peppukin noista raviin siirtyessä, tai sitten se oli joku yritys nostaa laukkaa. Se tykkäisi tosi paljon laukkailla ja jos/kun sen päästää laukkaamaan, se ei seuraavalla kerralla raviin sijaan muuta teekkään kun menee peitsiä tai koittaa laukata.. Ollaan tehty tosi paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä ja ne menee tosi hyvin. Itsestäni tuntuu myös että tuo BOT selänlämmitin on auttanut jollain tavalla ja ravi on ainakin paljon kivempaa hevosella kuin ennen. Väistöistä Marlie on tosi innoissaan ja väistää käynnissä tosi hyvin.. Ongelma vaan on se, että kun oikealle päin pitäisi väistää ja antaa avut niin hevonen väistää silloinkin ihan innoissaan vasemmalle. Seuraavaksi siis harjoitellaan maastakäsin paineen väistämistä molemmilta puolilta ja sitten kun homma toimii niin selästä käsin.


En ole oikein ketään saanut kuvaamaan kentällä ratsastelua valitettavasti. Eiliseltä sain pari valokuvaa. Nyt ei ole hirveästi tehnyt mieli lähteä edes maastoilemaan, kun kuuluu joka puolella metsässä paukkuvam vähän väliä, en tiedä onko metsästäjiä vai jotain muuta, mutta ainakin viime vuonna niitä oli ihan tarpeeksi tallin maastoissa koiriensa kanssa. Koitin tänään pitkästä aikaa juoksuttaa Marlieta kentällä niin, että ympyrällä oli kaksi puomia.. Se vaan laittaa niiden kanssa niin paljon hanttiin ja panikoi, etten enää edes aio kokeilla sen kanssa hyppäämistä tai puomitehtäviä. Ehkä jossain kohtaa jos kärsivällisyys taas riittää, tai esimerkiksi talvella täytyy liikuttaa rauhallisemmin, saatan silloin kokeilla ihan alusta opettaa hevosta menemään puomien yli ilman paniikkia.


Jos jotain positiivista kuitenkin, niin hevonen kulkee aika mukavasti tällä hetkellä jo käynnissä ja ravissa osittain ja oma istuntani on palautunut edes vähäsen ennalleen siitä järkyttävästi kenosta, joka se hetki sitten oli.