tiistai 24. lokakuuta 2017

Ostin uuden hevosen!

Vihdoinkin on pikku hetki aikaa kirjoitella pikaisesti blogin puolelle ennen yövuoroon lähtöä. Sen jälkeen onkin vapaapäivä ja yritän ehtiä heppailemaan molemmille talleille oikein ajan kanssa. Niin, mullahan on nyt kahdella eri tallilla kaksi eri hevosta. Se, miten tähän päädyttiin oli aika extemporee. Marlie tarvitsee luultavasti tulevaisuudessa hevoskaverin, ja alustavasti bongailin tarjontaa ja hintoja nettimarkkinoilla. Bongasin netissä ilmoituksen kylmäverisestä tammasta, laitoin omistajalle viestiä ja joku iltapäivä huristelin ennen työvuoron alkua pienen koukkauksen kera hevosta katsomaan. Ratsastin hevosella hetken pellolla ja autotietä pitkin ja olin aivan myyty. Siinä kohtaa tilanne tulevaisuudesta oli vielä aivan epävarma, mutta keskustelin omistajan kanssa ja sovittiin, että oman tilanteeni mukaan hevosen ostan, jos kukaan muu ei ehdi sitä ennen. Omistaja halusi hankkia hevosen tilalle ponin, joten onnekseni heillä meni aikaa sopivan löytämisessä ja näin ollen he eivät voineet hevosesta luopua, ennen kuin sopiva poni olisi löytynyt heidän toisen hevosen kaveriksi.

Koeratsastuksella alkusyksyllä

Tilanne ei todellakaan ole fiksuin hankkia hevosta, kun kaikki asiat ovat vielä vaiheessa ja tilanne hyvin stressaava itselleni. Suoraan sanottuna en välttämättä olisi tarvinnut yhtään lisää hoidettavaa eläintä tällä hetkellä, kun aika on muutenkin kortilla ja stressiä pukkaa töiden lisäksi. Ajattelin etsiväni toista hevosta pidemmän kaavan kautta, mutta kun tämä neiti osui kohdalle, oli pakko laittaa hommat rullaamaan, jotta saisin sen ostettua. En uskonut näin pian löytäväni juuri sopivaa heppaa. Tilanne kuitenkin saatiin hoidettua niin, että varasin maksua vastaan hevosen viimeviikolla, sain hoidettua sille pihattopaikan toisen hevosen kaveriksi, ja paikka sattuu vielä osumaan täysin työmatkani reitille, joten pystyn aina ennen tai jälkeen työvuoron tallille koukkaamaan.


Sunnuntaina aamulla siis auto ja koppi lähti huristelemaan pikku pakkasessa kohti uutta hevosta. Laitettiin paperit kuntoon ja lastattiin tämä ihanuus kyytiin. Trailerissa oli välilaita kiinni ja todettiin ennen lastausta että tämä kaveri ei kyytiin mahdu laidan kanssa. Laita pois ja harmillisesti ei saatu takapuomia kiinni, mutta muuta ei ollut tehtävissä. Rosi meni tosi nätisti suoraan koppiin, mutta oli niin painava, että sen seisoessa vähän vinossa kopin toisessa reunassa, ei meinattu saada takalaitaa kiinni, kun sen paino väänsi koppia kallelleen. Heppa matkusti koko matkan ihan hiljaa ja perillä tuli nätisti ulos kopista ja oli hyvin rauhallinen ja utelias. Laitettiin se suoraan toisen hevosen kanssa tarhaan ja kerran nuuhkaisivat toisiaan ja Rosi alkoi heti syömään ja piehtaroimaan. Se otti vähän pomon paikan ja valtasi heinäkasan. Eilen se oli makoillut tarhassa päivällä ja tänään pihattokatoksessa mutustellut heinää. Kaikki siis varsin hyvin.


Sunnuntaina 22.10 lähdössä uuteen kotiin


Rosi on siis 11-vuotias percheron tamma. Hevonen on tuotu ranskasta suomeen tälle henkilölle, jolta hevosen nyt ostin. Ranskassa hevosella on ajettu kärryillä kaupungissa, jonka lisäksi sillä voi myös ratsastaa. Luonteeltaan tämä on ihan erilainen kuin Marlie, sellainen rento ja huoleton, ei pelkää mitään eikä näytä stressaavan mistään. Ratsastaessa hän toimi yllättävän kevyillä avuilla, mutta rotunsakin puolesta tästä ei mitään maastoratsua kummallisempaa koskaan tule, eikä sitä kentällä kiertäminen kiinnosta. Tällä hetkellä se on hiukan pulskassa kunnossa ja kohta varmaan uskallan sitä alkaa jo liikuttelemaan. Luulen että se kotiutuu tosi helposti ja nauttii vaan mitä nopeammin pääsemme maastoihin koluamaan ja liikkumaan.

Marlielle kuuluu myös hyvää, joskin ehdin ihan liian vähän käymään tallilla sitä liikuttelemassa. Olen nyt irtisanomassa häne tallipaikkaa, ja seuraavan kuukauden hän asuu vielä vanhalla tallilla. Sen jälkeen myös Marlie pääsee Rosin kanssa samaan pihattoon asustelemaan. Eli seuraava kuukausi tulee olemaan vielä aikamoista juoksemista, säätämistä ja stressaamista, kun täytyy juosta töissä ja kahden eri tallin välillä. Marraskuun jälkeen pitäisi hiukan hellittää, ainakin toivon niin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti