sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Hevosten muutto ja uusi hevoinen

Vihdoista viimein alkaa olemaan ainakin hevosten kotiutuminen kunnossa. Jo muutaman päivän ne ovat ehtineet pihassa tallustella. Itse hevosten siirto oli työn ja tuskan takana, koska jouduimme vetämään koppia omalla autollani, joka ei todellakaan ole siihen tarkoitukseen tehty. Suunnitelmana oli lastata ensimmäisenä Marlie ja hakea sen jälkeen uusi heppa samaan kyytiin toiselta tallilta. Päädyttiin kuitenkin viemään hevonen kerrallaan, koska autolla ei saanut vetää kahta samaan aikaan ja yhdenkin hevosen kanssa huomasi autosta ettei vetokyky ollut ihan parhaimmillaan enää. Haettiin ensimmäisenä siis uusi hevonen, vietiin se kotiin ja sen jälkeen haettiin Marlie. Marlie oli vähän hankala menemään koppiin, mutta tuli yllättävän hyvin kun avustajat vähän auttoivat liinan kanssa takaa päin. Rosi jäi vielä odottelemaan omaa vuoroaan ja suunnattiin taas kohti Euraa. Marlie nuuhkaisi paikan päällä uutta hevosta pari kertaa ja lähti sen jälkeen lampsimaan kohti heinäkasaa. Rosin kanssa mietittiin jo, että pystyykö sitä edes tuolla yhdistelmällä kuskaamaan. Hevonen oli kuitenkin pakko saada siirrettyä, joten laitettiin se kyytiin. Aloin jo itsekin epäilemään, että kestääkö edes traileri sen painoa. Rosi mahtui juuri ja juuri kyytiin, kun nostettiin takalaita ylös ja lähdettiin liikkeelle. Matka taittui noin max. 60km/h Luvialta Euraan ja auton etupääkin tuntui jo keulivan kopin painosta. Loppujen lopuksi kaikki meni kuitenkin hyvin ja päästiin perille jopa viimeiset umpijäiset ylämäet. Tarhassa Rosi vähän kiljui ja nousi pystyyn uuden hevosen nähdessään mutta sen jälkeen kaikki ovat olleet ihan sovussa. Tällä hetkellä näyttää siltä että Marlie on porukan pomo ja Rosi alimmainen laumassa. Toisaalta se voi olla ihan hyväkin, ettei Rosi pääse ensimmäisenä heinäkasalle koska sitä on pakko alkaa laihduttamaan. Ruokaa se saa kuitenkin, mutta täällä se ei pääse enää seisomaan 24 tuntia vuorokaudessa heinäkasalla lihomassa.

Koko jengi. Marlie, Hali ja taustalla Rosi.

Uusi hevonen. Tämä herra on nimeltään Hali ja kääntyi juuri 10 vuotiaaksi. Se on tasoltaan heB, re 80-90cm. Se on ollut ennen tuntitoiminnassa ja vaikuttaa oikein rauhalliselta ja kiltiltä. Hali on ollut suosittu lasten ja aloittelijoiden hevonen. Se on aika pienikokoinen, n.150cm säkäkorkeudeltaan ja rakenteeltaan pieni ja kevyt. Hali on meillä tällä hetkellä ylläpidossa, mutta olemme keskustelleet myös sen ostamisesta itsellemme. Joten jos omistaja on jatkossa sen halukas myymään, vaihtuu omistajuus ainakin omasta puolestani meille.

Hali poseeraa
Hevoset ovat tällä hetkellä pihatossa, joka on kooltaan n.105 neliötä. Tilaa siis riittää myös sisällä, mutta harvemmin ne pihatossa oleilevat. Marliesta en usko, että se on pihattoon edes uskaltanut mennä, muiden olen nähnyt siellä oleilevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti