keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Mitä Rosille kuuluu?


Rosi on nyt ollut uudessa kodissa vajaat pari kuukautta. Rosi muutti meiltä reilun parin sadan kilometrin päähän, joten välimatkaa on. Sain heti alkuun neidistä kuvia ja tietoa, että ovat päässeet hyvin perille ja tallin ponit ovat hänestä hyvin kiinnostuneita. Rosi pääsi pihattoon asumaan muiden kanssa, ja tottui porukkaan hyvin. En muista tarkalleen, kuinka monta hevosta laumassa on, mutta ponien lisäksi porukassa on myös isompia hevosia, joita Rosin saapuminen ei ilmeisesti kauheasti tuntunut hetkauttavan. Neiti on nyt liikkunut heillä 3-4 kertaa viikossa maastossa pääsääntöisesti ja nauttinut hommasta todella paljon.


Rosilla tuli myös meillä ratsastajien vaihtuessa sitä testailua varsinkin maastossa mentäessä, olen tästä keskustellut heidän kanssaan. Rosi ole tähän mennessä minkäänlaista temppuilua ja pelleilyä osoittanut heillä. Siinä kohtaa siis arvaukseni osui oikeaan, kun mietin, että maisemanvaihdos voisi tehdä sille hyvää. Se oppi meillä selvästikin tietyissä kohdissa tekemään samat temput maastossa, ja lopuksi teki sitä jo kokeneemmillekkin ratsastajille. Ihanaa kuitenkin kuulla, että hän on nyt sopeutunut hyvin ja kaikki on kunnossa. Myöskin kengityksessä (tai niiden poistossa, mitä meiltä jalkaa jäi) neiti oli käyttäytynyt hyvin. Alustavasti on ollut puhetta, että he haluaisivat Rosin mahdollisesti ostaa, kun vuoden sopimus päättyy. Asiat ovat vielä auki omaltakin kohdalta tosi paljon, enkä tiedä pystyisinkö seuraavan vuoden vaihteessa Rosia vielä takaisin ottamaan. Näillä näkymin voisin siitä luopua ja sen heille myydä, mutta kaikki on vasta ajatustasolla. Tilanteet muuttuu kaikilla, ja sen jos jonkun on hevosten kanssa oppinut, että aina tulee yllätyksiä. Tottakai kaikista mieluiten sen ottaisin takaisin ylläpidosta. Kieltämättä tuli todella haikea ja surullinen olo, kun sain nämä kuvat Magdalenalta ja niitä pitkään katselin. Rosi on omalla tavallaan aivan erityinen hevonen ja ehdin kiintyä siihen paljon lyhyessä ajassa. 


Nämä kaikki ihanat valokuvat Rosista on ottanut viime kesän suomen vierailullaan Magdalena Stockschläder. Oli ihanaa saada niitä muutama viikko takaperin piristämään synkkää päivää. Ihania muistoja upeasta viime kesästä😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti