maanantai 16. syyskuuta 2019

Hevoseton elokuu

Piitkä tauko taas kirjoittelusta. Eniten homma tyssää aina siihen, että nykyinen koneeni on ihan loppuun ajettu ja en jaksa enää edes käynnistellä sitä. Puhelimella (tälläkin hetkellä) on tosi ärsyttävää koittaa kirjoittaa tänne, videoiden ja kuvien lisäyksestä puhumattakaan. Puhelimessa mulla ei nykyään enää ole edes bloggerin sovellusta, koska se toimii vielä surkeammin, kuin selaimen kautta kirjottelu!

Viime postauksessa mainitsin, että Marlie ei ole meillä ollut. Eikä ollut oikeastaan reiluun kuukauteen. Heinäkuun loppupuolella pakattiin heppa ja kamppeet autoon ja suunnattiin vajaat sata kilsaa pohjoiseen päin. Siellä neitiä odotti herrasmiesori Harmin Garmiwa. Marlie ei ensimmäisestä kiimassa valitettavasti kantavaksi tullut, joten kokeiltiin vielä toiseen kiimaan. Itse olin tähän aikaan ulkomaanreissulla, joten oli ihan ok, että Marlie jatkoi siellä vielä lomaansa. Vajaa pari viikkoa sitten haettiin tamma kotiin, eikä vielä ole tietoa onko varsaa tulossa.

Vihdoinkin me saatiin istuva ja laadukas vuoreton sadeloimi👌

Meillä on 25 päivä klinikka-aika varattuna jälleen, jolloin ultraataan Marlie ja katsotaan samalla koko hevosta. Luultavasti jaloissa on edelleen sanomista, ellei viikon sisään ala tulla muutosta tällä lihashuollolla. Ollaan nyt koitettu vuoronperään hoitaa selkää ja jalkoja linimenteillä ja BOTeilla ja ensimmäisen selän käsittelyn jälkeen Marlie liikkuikin yhtäkkiä paremmin. Se voi tosin olla ihan sattumaa tai päivästä kiinni, mutta ihan yhtä lailla lihakset voivat olla jumissa huonosta liikkumisesta. Kai se lähipäivinä selvinnee kun tarkkaillaan tilannetta🤷‍♀️

Jos jotain positiivista täytyy hakea, on kaviot olleet aikalailla priimaa tänä kesänä. Irtokenkiä ei oikeastaan ole tullut kuin pari ja kuivuusongelma ja lohkeilu on ollut vähäistä. Nyt Marlie oli niin pitkään kenkäämättä reissussa ollessaan, että yksi kenkä puuttui ja oli jotain lohkeamia. Mutta kavio kasvaa hyvin ja on vahvaa. Hamppuakaan Marlie ei laitumella ollessa ole syönyt koko kesänä, mutta öljy+beradine vinkki on ollut apuna. Suositukset ja, isot sellaiset, sille täältä siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti