sunnuntai 22. toukokuuta 2016

DIY grippipaikat ratsastushousuihin

Kokeilin tehdä itse suosittuja grippipaikkoja ratsastushousuihin, Käytin siinä kirkasta silikonia ensimmäisellä kokeilulla, toisella kertaa kokeilin helpommin levitettävällä ABS Lateksilla.


Tätä kyseistä silikonia saa ainakin kirkaana, mustana ja valkoisena. ABS:llä on enemmän värivalikoimaa.
Tarvitset siis:

Silikonia tms
Suti
Teippiä rajaukseen

Rajaa teipillä alueet, joihin haluat silikonia. Levitä silikoni sudilla, anna kuivua purkissa määritetty aika, Laita sen jälkeen vielä toinen kerros.

Sukka-aineella tms lateksilla voit pursottaa kuviot suoraan purkista.
Kannattaa peittää muovilla alusta, jossa työn teet ja putsata housuista kaikki ahdlliset karvat, roskat yms ennen silikonin levitystä. Itselläni oli ainakin suti vähän väliä täynnä karvansa vaihtavan kissan karvoja :P


Silikonilla ja sudilla tehdyt raidat. Lopputulos ei ollut kaunein,  mutta sitäkin toimivampi!


Myöhemmin kokeilin alla kuvassa näkyvää askarteluliikkeestä ostettua Pop Up Lineria. Se on ilmeisesti enemmänkin jonkinlainen kangasmaali tai muu vastaava. En löytänyt siitä suomenkielistä tietoa netistä ja nappasin sen vain äkkiä mukaani kun ABS Latexia ei sieltä löytynyt. Se oli helppo levittää ja kyllä siitäkin kangasta pitävämpi pito tuli. Seuraavaksi metsästetään siis se ABS ja kokeillaan sitä! Silikonista tehdyt paikat pitävät ihan älyttömän hyvin, tahmaavat oikein kiinni.