tiistai 3. toukokuuta 2016

Tallipäivä videolla ja muuta

Tuli hiukan liian pitkä tauko postauksista, kun ulkoasua muokattiin. Sillä välin on kuvattu kuitenkin useampi video ja paljon kuvia, joita on lisää alempana.
Nyt ollaan tehty maastakösin töitä  tosi paljon, lähinnä vapaana juoksuttaen ja sen jälkeen liinassa. Muutama viikko sitten kaverini ratsasti Marliella, mutta loppujen lopuksi homma päättyi siihen, että hevonen lähti käsistä ja heitti ratsastajan vauhdista alas. Sen jälkeen rupesin juoksuttamaan sitä vapaana laitumella aina ennen kunnon liikutusta ja sen jälkeen se toimikin tosi hyvin liinassa ja ratsastaessa. Nyt ei juoksutuksessa ole ollut enää ongelmia, Marlie on oppinut hyvin pysähtymään, kävelemään ja ravaamaan käskystä, pysyy ympyrällä ja ei enää tee stoppeja ja hypi pystyyn.
Eilen se nosti jopa laukan liinassa käynnistä tosi rauhallisesti ja meni oikein rauhallista laukkaa pienen pätkän, ennen kuin siirsin sen raviin.Nyt sillä ei toistaiseksi muut saa ratsastaa ilman talutusta, muuta kuin ne jotka sen kanssa on tähän mennessä pärjännyt. Tänään kävin maastossa, laitoin Marlien kuntoon tarhassa vapaana, jossa se seisoi koko ajan nätisti vaikka kävin hakemassa tavaraa tallista ja olin pitkään pois. Käytiin tosi mukava ja reipas lenkki ja tuntui, että ravi on selästäkin muuttunut vähän rauhallisemmaksi. Välillä maastossa se on temppuillut, kun ei ole halunnut pysähtyä, mutta nyt se pysähtyi pelkällä sanalla ennen kuin ehdin edes pidättää. Maastakäsittelystä on näköjään ollut siis tosi paljon hyötyä.

Nyt kun hevonen kulkee hyvin liinassa ilman temppuiluita, aletaan hiomaan asioita enemmän. Lisäksi niistä on tullut ponin kanssa hyviä kaveruksia, jos Marlie lähtee lenkille niin Peppi huutelee koko ajan perään niin kauan, että kaveri palaa. Tänään puhuttiinkin, että kun varsa syntyy (toivottavasti jo kohta!) niin sen jälkeen Marlie saakin olla samalla laitumella yhdessä ponin kanssa koko ajan.

Poni oli itseasiassa vähän suuttunut joku kerta, kun ei päässyt laitumelle mukaan juoksutukseen ja olin jättänyt tavaralaatikon ulos sen hampaiden ulottuville. Ihmettelinkin, kun pihaan takaisin tullessa tuulen mukana leijui paperinpalasia.