maanantai 8. helmikuuta 2016

Uusia kuolaimia kokeilussa


Marliella on ollut meillä ollessa käytössä alussa nivelkuolain. Silloin alussa lähinnä juoksutettiin ja mentiin kentällä ja kuolain tuntui riittävän siihen hommaan, ainakin yleensä. Mielestäni se oli kuitenkin hiukan lyhyt ja tuntui nipistelevän suupieliä renkaiden väliin, joten ostin tallinpitäjältä sentin pidemmän nivelolympian väliaikaiseen käyttöön.

Nivelolympia

Vaihdettiin tallipaikkaa ja siellä ollaan menty suurimmaksi osaksi pelkästään maastossa. Välillä kaveri on hypännyt laitumella ja itse olen siinä ratsastellut välillä. Silti varmaan yli 90% ratsastuksista mennään maastossa, jossa sitä vauhtia löytyy enemmän.

Marliella on tapana käännellä ja väännellä suutansa heti, jos joku asia ärsyttää. Tänään, kun heinät heitettiin tarhaan ja neiti seisoi vielä käytävällä, kävi suu kokoajan. Välillä jos on tylsää, suu käy kokoajan. Yleensä se tekee sitä myös lenkeillä, varsinkin reippaamman menon jälkeen, kun ei saakkaan juosta mielinmäärin ja täytyy tyytyä kävelemään.

Pohdittiin sopivampaa kuolainta, ja päätin tilata D-mallin kuparirollerin ja ohuemman kolmipalan kuparisella keskiosalla kokeiluun. Alunperinkään tarkoitus ei ollut mennä olympialla pidempään, kuin viikon pari, mutta se oli ihan ok käytössä ja jäi siksi pidemmäksi aikaa.

D-kuparirolleri

Kolmipala

Nyt ollaan käytetty kuparirolleria ja kolmipalaa molempia. Kolmipala on yleensä ollut juoksutuksessa käytössä, ja nyt viimeksi lauantaina se oli suussa, kun käytiin maastossa kävelemässä, niin että kokemattomampi ratsastaja oli selässä ja talutin hevosta. Silloin sain ainakin koko ajan olla jarruttamassa maastakäsin.

Kuparirollerilla on ratsastettu ja se ei oikeastaan ole ollut paljon kolmipalaa ihmeellisempi. Hevonen on kyllä pysynyt ihan hyvin käsissä, mutta reippaammassa vauhdissa saa pidätellä reilusti.

Suun pelaaminen ei ole vähentynyt kummallakaan, eli taitaa olla enemmänkin opittu tapa, kuin kuolaimesta johtuva juttu. Ja tekeehän se sitä naaman vääntelyä ilman kuolaimiakin.

Seuraavaksi aletaan testailemaan kuolaimettomia vaihtoehtoja, koska tällä hetkellä ainoa hyvin toimiva kuolain on edelleen tuo olympia. Lisäksi tuo suun aukominen ratsastaessa näyttää ja tuntuu kurjalta, joten haluan kokeilla, miten Marlie toimii kuolaimettomilla, tai hackamorella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti