sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Yhden päivän talvi

Oltiin porukalla lauantaina tallilla ja koko päivän satokin kunnolla lunta. Lähdettiin 11 maissa Porista, ja mulla oli "pikkusisko" mukana ratsastamassa. Toi lumisade olikin tosi ärsyttävä, koska hevosille kerty heti järkyttävät tilsat ja lisäksi lumipeitteen alla oli monessa paikassa peilijäätä. Ja tarhoissa odotti 3 kappaletta litimärkiä kamuja.
Marliella oli ollut viikon vapaa liikutuksesta, koska kaikilla on ollut niin pitkiä päiviä, ettei olla ehditty liikuttamaan. Emilia ratsasti Marliella ja taluttelin sitä, yksi tuli Mintulla ratsastaen ja poni köpötteli perässä pikkuratsastaja selässä. Käveltiin pieni maastoreissu ja käännyttiin aika pian takaisin, kun oli niin pahassa kunnossa pohjat, että hevoset meni paniikissa liukastellen eteenpäin. Vauhtikin oli vaan kävelyä, niin tilsoja pääsi kertymään.
 Sen jälkeen muut hepat hoidettiin pois, ja Marlielle vaihdoin kuolaimen, ja sillä mentiin reippaammin pari pätkää vielä tiellä. Aika varovasti neiti silti juoksi, vaikka tilsat tippu aika nopeasti pois, kun vauhti kasvo.
Ratsastuksen jälkeiset fiilikset? Loppupäivä löhöttiin elokuvia katsellen ja syöden :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti