maanantai 25. tammikuuta 2016

Ratsastusta liinassa ja tiellä

Marliella on nyt menty lähinnä maastossa hömpöttelyä. Vapaapäiviä on liikunnasta ollut paljon, koska kaikilla on ollut kiireistä. Sunnuntaina oltiin liikuttajan kanssa tallilla, ja hän pääsikin selkään, kun koitettiin selästä käsin mennä liinassa. Laitumelle oli tullut sopivan verran lunta, että siinä oli aika hyvä mennä.




Itse annoin liinan päästä käskyjä ja ratsastaja toimi sen mukaan hevosen kanssa. Otettiin paljon pysähdyksiä käynnistä seis, siirtymisiä ravista käyntiin ja muutama laukkakokeilu. Ravissa oli välillä mielestäni tosi hyviä rauhallisempia pätkiä. Käytössä oli nyt kuparirolleri, joka ei tuntunut paljoa paremmin toimivan, kuin normi nivel tai kolmipala. 

Laukassa kuumuttiinkin vähän enemmän, toisella nostolla meni jo paremmin ja tuli ihan hyvännäköistä menoa, jarrut yhkä vähän ruostu sen jälkeen. Otettiin vielä paljon pysähdyksiä, koska hevonen kävi aika kuumana ja olisi ravaillut vaan kokoajan. Sen jälkeen otettiin liina pois ja laukkailivat ja ravailivat vähän isommalla alalla laitumella. Mentiin vielä tielle kunnon suoralle vetämään parit kiitoravit ja laukat ja jäähdyteltiin liinassa kävellen.


Sai neiti päästellä höyryjä kunnolla, ja lenkkeilylle tuli aikaakin varmaan kävelyineen kaikkineen ainakin 1,5 tuntia.

Sen jälkeen juoksuteltiin vielä ponia ja toista heppaa liinassa. Ponista pieni video alla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti