keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Talvista puuhastelua viikon ajalta

Torstaina ajattelin käydä pitkällä maastolenkillä aamupäivällä ennen uuden vuoden paukutteluja. Venähtikin lähtö hiukan, kun jäätiin harjottelemaa, että miten seistään jakkaran vieressä nätisti selkäännousussa. Laitoin Sports Trackerin päälle ennen tallista lähtöä ja siinä menikin sellaset 1h 25min ennen ku hevonen suostu seisomaan paikoillansa.



Maanantaina käytiin hiukan juoksuttamassa, koska sitä tullaan tekeen jatkossakin ja koko homma on vielä opetteluvaiheessa. Nyt kun on kunnon pakkasia, niin sitä on hyvä käynnissä harjotella ihan perus pysähdyksiä ym. Piiskan kanssa ei enään kyllä juoksuteta, kun sitä ei tule mitään muuta kun pystyynhyppimistä ja potkimista. Heti sen jälkeen näytti hevonen kyllä rauhottuvan ja meni paljon rennommin ja nätimmin.



Otinpa pari kuvaakin juoksuttajasta ja hevosesta, myöhemmin sitten huomasin, ettei kamerassa ollut edes muistikorttia paikallaan. Ei tullut kuvia...


Tänään käytiin kaverin kanssa moikkaamassa heppoja. Mittari näytti sellaset mukavat -22 astetta, tallilla on yleensä vielä ainakin pari astetta kylmempää. Oli tarkotuksena vaihtaa hokkeja kenkiin ja sen jälkeen vähän juoksutella. Teki ihan hirveesti mieli lähteä ratsastamaan. Hepat vaikutti ihan tyytyväisiltä ulkona vaikka itsestä tuntu, että jäätyy pystyyn jos on hetkenkin paikallaan. Marlielle on kyllä kasvanut hyvä talvikarva tänä vuonna, joten ei tarvitse loimitella läheskään niin paljon, kuin viime vuonna klipattuna.

Loppujen lopuksi ei saatu hokkeja edes alle, koska ne oli päässyt kulumaan liian lyhyiksi takaa. Ihan uskomatonta vauhtia kulunut nuo hokit tuossa tiellä mentäessä. Etukengissä oli säilynyt melkein koskemattomana kaikki nastat. Päätettiin sitten, että käyn ostamassa uudet kengät ja hokit neidille, ja kengitetään kokonaan uudestaan.

Huomenna pitäisi tulla uusia kuolaimia postissa, sekä tilauksessa on myös muuta heppakamaa, niistä ja niiden testailusta ja sopivuudesta myöhemmin lisää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti